Thursday, 1 November 2012

KUNCI & RUMAH BARU KAMI

Assalamualaikum...

Ye tau, awal bulan byk keje, tp keje aku dh siap ok, sgala report reten, kpi, nia, IR, pe lg ek. Tu je la pon yg lain belum lg hihi..rilek la boss kasi rest dulu asik ngadap keje je i am boring...

Aku tgh rajin nk crite ni biar arrr..kang dh malas crita yg dh berulat aku bru nk up entry...eh ape tajuk aku tadi haaa pasal kunci kan .....sebenarnyekan kitew dh dapat kunci rumah baru kitew hihi...Allahhhh gediknye....

Aku happy sgt weh, officially kami dah ade rumah....Rumah kami sebenarnye kecik dan comel je, masa survey tu of coursela g tgk yg rumah bru naik kt Bandar Putera & Bandar Peteri, Bandar Parkland,  segala Bandar la, at last kami decide duduk bandar kampong je hihi...xmampu nyah bandar2 ni semua...xpe la kan janji ade rumah lgpun properties kn kira aset, xnak duduk sewakan je dulu....

Xsabarnye nak masuk rumah kami,nk design, nk deco bagai....wah wah wah bajet byk sgt duit ko kan....

xbleh jd ni kene keje kuat2, kumpul duit byk2 nak hias rumah cantik2...Yahhh projek AJ mesti jalan, tu je harapan utk dpt duit lebih dan beli ape yg kita nak...

Byk tu benda nk buat;

1. Gate nak tukar (W. Jai nk autogate bagai, gilak dia ni bajet rumah besar je)

2. Kitchen cabinet

3. poach nk tmbah lntai & bumbung skit

4. living hall nk paster ceiling

5. pintu blk semo nk tukar

6. cat mengecat, mak aiiiii byk plak rasenye

7. grill xsure nk tukar ke tak, kalu ok lg just cat baru je la

8. furniture baru yeee best2

9. barang letrik baru yeee suke2

10. Lampu, kipas & aircond

10. chinese glassware,utensil, dll(W. Jai kata guna yg hadiah kawin je,eiii geramnye aku)

Kitaorang tak buat major renovation kot, yg kt atas ni je pn rase cam ade duit ke x ni....Dah mula dh berangan aku ni datang...Ya Allah murahkan rezki kami ya Allah, makbulkan cita2 kami....

Dalam berangan2 ni baru aku terpikir, BILAKAH AKU NAK DUDUK RUMAH NI, AKU KN KEJE KT BENTONG.......PANGGGGGGG......mak stressssssssssss oiiiiiii.....