Thursday, 29 November 2012

Majlis Aqiqah Parish n Sepupu Sepapatnya...

Assalamualaikum....

Tanggal 18 hb 11 hari Sabtu satu Majlis Aqiqah yang agak simple telah diatur untuk anak terunaku Muhammad Farish Zaim Bin Rozaimee bersama sepupunya.... Majlis ni diadakan di rumah tok aku (nenek) @ moyang Farish. Tok aku ni memang suka sangat kalau buat kenduri kendara rumah dia. Almaklumlah last kenduri kat rumah dia adalah semasa kenduri kahwin pak su aku lebih kurang past 7 years... Gila lama kan, so dia memang excited gila la, macam2 tok aku nak masak, padahal dia masak pun duduk je, dapur semua kt bawah. Tok aku ni kaki dia dah tak kuat.. Tapi Alhamdulillah lain semua sihat. Masa aku kecik2 tok aku ni la jaga kami 3 beradik....hihi rindu tok tau....


Parish bersama anak adik aku, Nur Fahimma Marissa... Marissa ni cucu sulong mak aku kami panggil dia awan nano, haha sebab rambut dia sama cam Hafiz AF...

Kami sampai Penang dari hari Rabu lagi, so Rabu dan Khamis adalah hari berjalan2 dan makan2. Hari Jumaat je dah bz dengan sembelih la, potong2 dagingla....tapi masa kami sampai rumah tok lembu tu dah dipotong 4 dan kepala dia seketul... Parish tengok kepala lembu, mulut dia bising je bu bu bu, eiii eii eii tu je la...Aku lupe la plak nk snap pic lembu tu...

 Orang2 kuat disebalik majlis...

 Sup dah siap boleh makan dah...

 Sedara mara saya hihi....apa habaq org Penang.......

 Baju merah itu bakal pengantin ye, ye Kak Yani balik la kenduri awak tu nanti...
 Walaupun birthday Parish lg 1 bulan tapi aku dah buat kat Penang, yela bukan senang nak kumpul ramai2 kan. Time ni je yg ade.....Happy Birthday to Farish & Azim....


 Awan nano memang tak boleh tgk kek, semua kek adalah birthday dia,,,,nanti dia nyanyi happy to u, happy to u.....yela2 awan nano mak long izinkan...

Baju belang yang didukung oleh Kak Lin(bertudung hitam) tu adalah Azim, tua sebulan je dengan Parish...
 Pe yg dikecohkan tu Cik Ain oii.....
 Cik Chila jadi tukang bg goody bag...
 Tok Parish, comel kan.......
 Bersama acik2nyaaa....
 Aduhhhh nape la aku xmakan byk2 aritu, tringat la plak....
 Kakak sulong and adik bongsu...
 nyum nyum sedapnyeeeee,,,,,,,,,
 Yg geng budak laki ni semua sepupu aku ye, mostly lelaki, pompuan bleh kira skit sgt....
Pakcik2 yg banyak membantu....

 Share makanan.......
 Hmmmmm air dicincang tak akan putus kan??????
 Ma n parish....

 Gosip si mak-mak besan.....
 Pa ni je gambar awk yg ade ke...ish ish ish......
 Marissa smileeeee la, monyok je nape....
 Kakak kesayangan keluarga......
 Adik yg result UPSRnya agak gempak la......4A,1B uooolllls..Congrats dekkk...
 comellllll....
 Model jammmmmm Baby G....
 Mak Leha jumpa geng dahhhh....Mak nak tau tak Tok Aishah ni kata apa, mak cantik sgt hihi lupe nk bgtau mak aritu...
Dah nak balik dah ni....Aku sedih sikit time nak balik ni, bukan ape ye la kenduri ni untuk Parish tp aku terpaksa balik awal sbb malam tu dah nak balik Klang....

Dikesempatan ni aku ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua saudara mara yang banyak sangat tolong mengendalikan kenduri Aqiqah Parish ni....Cehhh macam la pakcik makcik ko baca blog ko ni kan....Konon2 nye la....