Monday, 29 April 2013

Tentang Hidup

Assalamualaikum....

"Everyone has a story to tell, a lesson to teach, and wisdom to share... 
Life is a beautiful masterpiece bound together by your experiences. Open up and share your story; become an inspiration to others. You can make a difference because you matter. You were created with purpose. Live your life with intention, go out there and make a difference by being the difference." 

"Something beautiful can blossom even on the darkest of days."

`DO MORE OF WHAT FIRES YOU UP!`

Aku pinjam semua kata-kata di atas dari `Melanie Moushigian Koulouris`.

Bila aku rasa down sangat biasanya aku suka share especially dengan kawan rapat, tapi sejak hidup berpindah randah ni kawan yang aku ada dah tak berapa rapat. Lagipun masing-masing buzy dengan life masing-masing. So, sekarang apa yang aku buat share it here atau cari kata-kata yang boleh naikkan balik semangat aku. Bukan semangat apa pun, just semangat untuk teruskan hidup yang sedia ada ni. Yes, bila hidup kita terlalu rutin pun, hari-hari buat benda yang sama ja boring ok. Nak pulak apa yang kita nak buat, tak dapat buat. Bila kita dok layan perasaan ni, mula la benda negatif datang, macam-macam benda negatif tu la yang kita pikir jugak.... Hoihhhh bosannnn....

Yes, aku kena bersyukur macam yang mak aku selalu pesan bila aku merungut hidup aku kenapa banyak sangat ujian? kenapa hidup aku tak macam orang lain? kenapa aku tak dapat buat tu? kenapa asik aku je yang susah? kenapa aku??? kenapa aku??? Eh, macam ko sorang je yang susah, orang lain senang, padahal kat luar sana ramai lagi yang lagi susah... masing-masing ada masalah masing-masing....

Tapi kan bila kita rasa susah ni kita akan slalu ingat tuhan, dan bila kita ingat dia, dia akan gantikan kan kesusahan itu dengan jalan yang lebih elok sikit dan kita akan rasa lebih positif. Yup, walaupun hidupku boring but at least bila weekend aku tak boring, dan aku tak sabat nak tunggu hari-hari weekend ni...


Sekarang kalau pergi kenduri kena cari tempat yang boleh dia buat kerja kalau tidak tak nak duduk dia kat khemah ke, kat dalam rumah ke, nanakkkkkkk


Tempat yang boleh dia panjat dan lompat, ha tu yang paling suka....


Kat rumah pun sama


Kalau disuruh senyum....


Mainan tak semestinya toys, segala barang pomen papa pun boleh, screw driver, hammer, dll


Dan lagi satu naik basikal, ada 3 basikal dan 1 kereta ok...


Pomen cabut tayar, bukak scew, ketuk-ketuk semuapun boleh


Dah penat, bagi susu dan tido tapiiiiiiiiiiiii hasil game-game tadi benjol di dahi dan tepi mata..... Alahai Anakku.... K tu je nak cite, cau cin cau....