Tuesday, 29 October 2013

Orang Penang kata PasemboQQQ

Assalamualaikum........

Haiiiiiiii kita kembali lagi setelah berkurun blog ini menyepi hahahaha..... I`m very busy u know.... Hahaha ini semua poyossss....

Tak tau nak cerita apa lets the pictures tell everything.... Gituwww........

Ujai Junior ( 2 yrs and 10 months):


Hari2 mau Upin Ipin, adoiiii padan muka aku dulu cakap anak aku tak suka kartun dia layan mainan je, sekarang amek kau hari2 mau kartun, sebelum tidur pun kartun dari tidur jam 1 @ 2 pagi sekarang gasak sampai 3 @ 4 pagi sebab kartun punya pasal.


Jarang nak sesuatu tapi kalau dah suka dia peluk kuat2 sampai mama @ papa gi kaunter bayar. Anak punya pasal, layan je la. Tapi kalau dah tau tak nak beli apa2 so jangan bawak ke tempat yg berbahaya seperti ini ye.


Panjat sana panjat sini..... heh heh heh.... saya suka, saya suka....


Tengah malam mintak durian ok... Masa dengan nenek dia hari tu mintak rambutan lagi terbaik... Papa pun pergi la cari kat mana2 hypermarket yang adooo.... Anak la anak...


Lek lu, lepak lu makan Oreo sambil goyang2 kaki......

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 Kata pasemboq of course la masuk cerita lain pulak..... Hahahah


Sabtu baru ni Emy (my adik/ biss. partner/kawan tercayang) telah menyertai satu event yang agak cergas la. Aku assume event tu just ada aerobic competition je, skali datang segala macam tok nenek ada ok. Best gak aerobic yg dah perform bukan biasa2 punya ok, aku rasa lebih kepada fast dance ok... Gila terbaik la....


Apa kebenda pun tak tau la ni, tapi memang canggih la. Kau duduk je atas kayu tu, tekan je kang dia jalan la. Boleh lipat2 je ok, masuk beg dia besar tayar dia tu je. Ingat Parish nak pergi sekolah nanti nak bagi ni je. heheh skali tahun 2020 nanti lagi canggih dari  kot.....

Hah nak tau apa aku telah buat di sana???? Aku panjat macam2 ok. Mula2 nak try 1 je, last2 Emy cakap jom la Kak Su naik tu best tau... Ajak W. Jai panjat dia kata malas sebab sluar dia ketat lagipun sapa nak tengok2 kn Parish... Ok aku naik... Hihihi aku suka sebenarnya panjat2 ni tapi sejak 3 series ni aku jadi malas sikit. Haha yang sebenarnya aku GAYAT OK!!!!! 


Emy rilek je macam takde hal la... Tiba2 aku terus rasa macam aku masuk Fear Factor.... Hahaha Gile tinggi kot lagi sikit je nak sampai bumbung tu....


Masa naik benda ni lagi la tak boleh blah. Sampai sekerat je aku cakap sudah2 nak turunnnnnnnnnn, aku bukan takut tapi aku dah penat... Rase macam gemuk gile kot sebab tak larat nak naik dah... Tapi abang tu cakap naik lagi sampai kt besi atas tu. Sampai je atas aku rase cam nak gayut je lama2.... Hai la badan kenapa la engkau gemuk sangat, berat ok nak naik....


See Emy, rilek je.... Minah ni benda apa dia takut......

  
Tangga paling horror pernah aku naik, kecik giler tak muat tapak nk pijak dowhhhh....


Ni pun gerun gak, abang tu kata guna satu batang je sambil imbang badan.... Abang agak2 la saya bukan masuk Fear Factor ok, janji sy boleh seberang je dah.

Lepas habis berwall climbing aku bawak Parish pergi The Mines makan2 dulu sbb dia pn dah takde mood. Lepas makan dia sibuk nak bagi fish makan plak kat river cruise, W. Jai masuk Giant beli roti  sampai 2 bungkus kot. Ingat nak bawak balik roti tu sebungkus tapi Parish hentam bagi cat fish semua. Hahaha kenyang ikan2 kat situ.

Lepas tu tido kan dia kat kereta, tak sempat tengok Emy punya performance, serba salah plak rase. Lambat sangat nak tunggu. Pukul 8 baru start kot.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ok now nak cerita pasal steamboat pulak.... Hahaha..... W. Jai dah kena sawan steamboat hahaha... Aku dah past sawan steamboat kat dia.... Asal pikir nak makan ape je dalam otak cakap steamboat.... Haiiii jenuh kalu gitu mau kopak kalau weekend je steamboat kn...



Muka tak puas hati sebab mama papa ajak balik, dia sibuk nak makan ice cream lagi.... Papa dah tak boleh masuk tu. Tengok la brapa banyak dah papa makan hahahah... Mama makan sikit je tau.... huhuhu



Papa dah bosan......



Mama layan kan je......


Hoiiiiii lama2 mama pun bosan ok....... Cepat la!!!!!

Ni weekend baru ni, Steamboat buatan sendiri ok..... Gila betul xabis2 steamboat..........



Guna rice cooker je, kah kah kah......




xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ni pulak masa balik kampung hari tu, mak aku ajak gi  Wang Kelian, nak beli moto Parish katanya.... Takde gambar sangat ye sebab aku penat nak mam..... Rupanya dia kawasan berbukit... Bnyak gile kedai tapi memang murah gak la, aku borong moto parish yang merah tu, kereta control parish, train parish, eh parish aje..... lagi ape ek toto, buah2 sikit, baju selai dua, kacang2 pe lagi ek... Tu je la yang aku ingat... Awal pagi ok kami bertolak nasib baik dah settle shopping baru hujan kalu tak tak tau la macam mana....



Ni la motonye. Birthday present dari wan, padahal bithday dia lambat lagi.....Kereta control jangan tanya sebab dah bekecai, train tu ade mane tah....




Ok dah tu je nak cerita......... Eh dah hujung tahun kan, cepatnye masa berlalu Ya Allah.....