Thursday, 1 August 2013

Ujai Junior 2 years 7 months

Assalamualaikum......

Just nak update pasal my son punya perkembangan. Rasa macam cepat sangat masa berlalu dan cepat sangat dia growth tanpa aku sedar, just like eh dia dah pandai ni, eh dia dah pandai tu... Allahuakbar cepat sangat masa berlalu.... 

Boleh kata every weekend je, kami akan balik rumah kami. Niat aku untuk duduk rumah sendiri just nak eratkan lagi relationship between kami. Harap sape2 pn fahamla, kami ni weekend je baru jumpa, nak cerita, nak bincang, nak marah, nak tegur, nak merajuk, nak ape2 pn time ni la. So, masa tu sangat terhad la. Tengok Farish pn happy je bila balik rumah kami so aku rasa ok la kan. Bila lagi anak nak kenal mak n bapak dia kan, bila hanya kami saje so rase sangat close la. Baru la aku rasa macam satu family. 

Hrmmmmm sudah2, nak crita pasal budak tu je sebenarnya.... Sekarang kalau balik rumah kami je rutin dia main football, main lego, main basikal, main kejar2, tolong aku masak, basuh kain, basuh pinggan dan sidai kain, baca buku (tengok gambar je), makan-makan and tidoq di bilik (kat lain tak nak, kat bilik je nak tido).

Mulut dia MasyaAllah boleh tahan bisingnya. Sebelah rumah aku tu semua anak ramai tapi aku rasa sunyi je kadang2 je dengar budak nangis ke pe. Tapi rumah kitaorang sentiasa bising ok dan hanya sunyi bila dia tido.


Ni time lengkap berpakaian kan, jap gi tengok ye.... baju ke mana kasut ke mana.....


Ni lego yang dia slalu buat, giraffe, chicken and dog kalau dia dah blur aku la yang kene buatnye.....


Haaaa kan, seluar dah hilang, kasut tah ke mana.....


Ni dah penat so lepak tengok tv dulu and minum air....


Kasut ni beli mahal2 dia buat main football je weh, nangis aku time jalan ``nanak akai, xuke``.....Waghhhhhh sampai ati Ayishhhhh.....






Mama tolongla, bukak seluar ni.......


Malam tu dia tido mcam biasa slagi tak pukul 2 3 pagi tak sah, dan pagi tu bangun pukul 12 tgh hari, aku try kejutkan dia pukul 11 pagi pastu angkat pergi kat depan tv, konon bercerita la kat dia pasal cerita cartoon tu skali tengok dia tido balik haha, bleh gitu.....anak la anak.....

Tengok gambar bawah ni, ni kejadian pagi sabtu lepas tak silap, aku tengah menyapu kat depan sekali dengar dia jerit ``Mamaaaaaaa, ambut Ayish!!!!!!``... Hahahahahah aku tengok dia aku gelak besar....... Dia sengeh2 je.... Aku tanye la camne boleh jadi camtu, dia kata ``Ayish main thomas train ni, pastu masuk ambut Ayish``..... Hahahah kelakar gila..... Banyak ok rambut dia dalam tayar train tu, train tu kan guna bateri, so dia akan pusing ke depan je, ke belakang tak boleh. So bergulung-gulungla rambut dia dalam tu....Kahkahkah adoiiiii la Ayish Ayishhhh.... Diala penghibur aku sekarang tapi tu la, weekend je la dapat dengan dia....




Haaa nampak rambut dia yg masuk dalam tu.... Aku tarik2 tak boleh, sampai dia cakap akit laaaa.... At last aku gunting je rambut tu.... So terpendek la sikit kt tengah rambut dia tu...

Ok la takde mood la nak cerita dah.... Nak balik macam boring pulak, housemate aku buka dengan office-mate dia, aku kalau dok rumah memang tinggal sorang la. Aku nak ajak member buka kat luar la.... Macam ramai sangat member ko kan..... Hahahahah ok la cau la ekkkk.....